Ugnsbakad fiskbiff med krämiga currymakaroner
Detta recept är framtaget av den prisbelönta kocken Frida Ronge som brinner för hållbarhet. Recepten är anpassade till många.
Yield: 10 personer
Författare: Frida Ronge
Ungsbakad fiskbiff
- 10 st braxen- och idbiffar
- 1 st broccolihuvud
- 3-4 st morötter
- 10 st citronklyftor
Currymakaroner
- 900 g makaroner
- 3 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- 2-3 msk curry
- 1/2 st saft från en halv citron
- 3 msk mango chutney
- smaka av med salt
Currymakaroner
Koka makaronerna enligt intruktionerna och spola dem kalla under vatten i ett durkslag.
Blanda ihop övriga ingredienser till currysåsen och blanda stegvis i såsen med makaronerna till önskad konsistens.
Fiskbiffar
För bästa resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på varje sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 grader tills biffen har en innertemperatur på cirka 70 grader.
Fiskbiffen kan även läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare. Sju minuter för tinade och 17 minuter för frysta.
Grönsaker
Skala och skär morötterna i bitar, skala stjälken och broccolin och dela den i mindre bitar och buketter.
Koka grönsakerna al dente.
Servera allt med sallad och citron.