Go Back

Ugnsbakad fiskbiff med rostad sötpotatis

Serveras med grönärtshummus, råriven rödbeta, citron och turkisk yoghurt.
Yield: 10 personer
Författare: Frida Ronge

Materials

Grönärtshummus

  • 500 g gröna ärtor
  • 1/2 st saft från en halv citron
  • 1/2 dl rapsolja
  • ev mynta som smaksättning

Fiskbiffar, sötpotatis och grönsaker

  • 10 st braxen och idbiffar
  • 5 st stora sötpotatisar
  • 4 msk olivolja
  • 4 st rödbetor
  • 5 dl turkisk yogurt
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • ev vattenkrasse som topping

Instruktioner

  • Tina ärtorna och mixa med olja, citronsaft, mynta, salt och peppar
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva sötpotatisklyftorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och salt. Grädda i ugnen i cirka 30 till 35 minuter.
  • För bästa resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på varje sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 grader tills biffen har en innertemperatur på cirka 70 grader.
  • Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobläck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare. Sju minuter för tinade biffar och sjutton minuter för frysta.
  • Servera allt tillsammans med färsk citron och grönärtshummus.