Ugnsbakad fiskbiff med rostad sötpotatis
Serveras med grönärtshummus, råriven rödbeta, citron och turkisk yoghurt.
Yield: 10 personer
Författare: Frida Ronge
Grönärtshummus
- 500 g gröna ärtor
- 1/2 st saft från en halv citron
- 1/2 dl rapsolja
- ev mynta som smaksättning
Fiskbiffar, sötpotatis och grönsaker
- 10 st braxen och idbiffar
- 5 st stora sötpotatisar
- 4 msk olivolja
- 4 st rödbetor
- 5 dl turkisk yogurt
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
- ev vattenkrasse som topping
Tina ärtorna och mixa med olja, citronsaft, mynta, salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva sötpotatisklyftorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och salt. Grädda i ugnen i cirka 30 till 35 minuter.
För bästa resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på varje sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 grader tills biffen har en innertemperatur på cirka 70 grader.
Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobläck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare. Sju minuter för tinade biffar och sjutton minuter för frysta.
Servera allt tillsammans med färsk citron och grönärtshummus.