Fiskburgare med bröd
Med sallad, gurka, tomat, remouladsås och potatismos
Yield: 10 personer
Författare: Frida Ronge
Remouladsås
- 3 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- 2-3 msk curry
- 3 msk mango chutney
- 1/2 dl saltgurka eller blandade pickles
- 3 msk kapris
- smaka av med salt och peppar
Potatismos
- 2 kg potatis
- 5 dl mjölk
- 2 msk smör
- 4 krm vitpeppar
- salt
Fiskbiffar och sallad
- 10 st fiskbiffar
- 10 st hamburgerbröd
- 3 st skivade tomater
- 1/2 st skivad gurka
Blanda ihop ingredienser till currysåsen.
Mixa saltgurka eller blandade pickles med stavmixer och blanda med currymajonäsen, tillsätt kapris och smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen mjuk och blanda ned resten av ingredienserna till potatismoset.
För bästa resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på varje sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 grader tills biffen har en innertemperatur på cirka 70 grader.
Fiskbiffarna kan även läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller på ett bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare. Sju minuter för tinade biffar och sjutton minuter för frysta.
Lägg på remouladsås på brödet, lägg på fiskbiffen, toppa med grönsaker och servera med potatismos.