Go Back

Ugnsbakad fiskbiff med gurkmejaris

Serveras med ärtor, moror, kikärtor, majs, mango-chutneysås och finstrimlad rödkålssallad
Yield: 10 personer
Författare: Frida Ronge

Materials

Gurkmejaris

  • 5 dl jasminris
  • 11 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 st morötter i bitar
  • 2 dl kikärter
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl majs

Mango-chutneysås

  • 5 dl crème fraiche
  • 4 msk mango-chutneysås
  • 10 st fiskbiffar
  • 1/2 st rödkålshuvud
  • 50 g färsk persilja
  • 10 st knäckebröd med smör
  • ev limeklyftor

Instruktioner

  • Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. När det är klart låt det stå under lock och vila cirka tio minuter innan det blandas med grönsakerna.
  • Koka morötterna al dente. Blanda ner alla grönsaker i riset.
  • Rör ned mango-chutney i crème fraichen och smaka av med salt.
  • För bästa resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på varje sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ungen på 200 grader tills biffen har en innertemperatur på cirka 70 grader.
  • Fiskbiffen kan även läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare. Sju minuter för tinade biffar och sjutton minuter för frysta.
  • Strimla rödkålen så tunt som möjligt och servera fiskbiffarna med grönsaksriset, rödkålen och mango-chutneysåsen.
  • Knäckebröd och limeklyftor som tillbehör.