Taco med ärtguaca, syrad rödkål, pankofriterad brax, äpple & friterad schalottenlök
Recept från Food Jam ”Dags för brax”– en matinnovationstävling. Jonathan Nordström Hemma på Sörgården, Philip Lavin student, Andreas Kalomenidis från Bykrogen i Österlöv, Sofie Holmberg student, Stina Persson frilansande kock, Daniel Brennwald student
Yield: 4 personer
Ingredienser
- 400 g benfria braxbitar
- 2 dl panko eller ströbröd
- 2 dl mjöl
Gör så här
Strimla rödkål och massera med vinäger. Smaka av med salt och peppar.2. Hacka chili, schalottenlök och blanda med tinade ärtor. Mixa, smaka av med salt och peppar och limejuice3. Fritera schalottenlök. Låt rinna av på papper.4. Vänd braxbitarna i mjöl, ägg och panko. Fritera i olja på ca 180 grader. När bitarna är gyllene är de klara. Låt droppa av på papper. 5. Strimla äpplet6. Servera med tortillabröd och ät som en taco