Go Back

Taco med krispiga grönsaker och svart bönkräm

Detta recept är framtaget av den prisbelönta kocken Frida Ronge som brinner för hållbarhet. Recepten är anpassade till många.
Yield: 10 personer
Författare: Frida Ronge

Materials

Taco med krispiga grönsaker

  • 10 st braxen och idburgare
  • 3 dl grovrivna morötter
  • 3 dl grovriven vitkål
  • 2 dl majs
  • 1 dl gurktärningar
  • 1 dl crème fraiche
  • 10 st majstortilla
  • 10 msk grovhackad koriander (kan uteslutas)
  • 10 st limeklyftor (kan uteslutas)

Svart bönkräm

  • 250 g svarta bönor
  • 1 msk limesaft
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Instruktioner

Svart bönkräm och krispiga grönsaker

  • Mixa bönorna till en slät kräm med vatten och lime. Smaksätt med spiskummin, salt och peppar.
  • Hacka grönsaker.

Braxen- och idburgare

  • För bästa resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på varje sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 grader tills biffen har en innertemperatur på cirka 70 grader.
  • Fiskbiffen kan även läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare. Sju minuter för tinade burgare och 17 minuter för frysta.
  • Dela fiskbiffarna på hälften och servera på tortillabrödet med grönsaker och såser.