Vildfångad, god och klimatsmart – beställ en gratis provlåda

vildfångad

Vill du äta god vildfångad fisk och samtidigt bidra till en bättre miljö? Då ska du äta braxen och id – miljöhjältar med både historia och framtid. Nu kan du enkelt beställa en gratis provlåda.

Braxen och id är kanske inte de mest kända bland våra matfiskar men så har det inte alltid varit. På 1700-talet ansågs kaviar gjord på braxens rom till och med läckrare än rysk kaviar. Just nu kan du som är kock, jobbar i storkök eller ansvarar för matinköp till kommuner och regioner. Enkelt beställa en gratis provlåda. Provlådan innehåller fryst färs samt recept och inspiration för goda måltider.

– Det finns så oändligt många måltider och rätter man kan göra. Man kan göra fiskbullar, fiskbiffar, fiskfärs, fisktacos, säger Emma Gabrielsson, ansvarig för projektet Baltic Fish. Bara fantasin sätter gränser.

Braxen är enormt populär i Finland.

– Jag som är uppvuxen i Finland har levt med braxen hela livet, säger Teija Aho, VD Guldhaven Pelagiska. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder braxenfärs.

Lätt att fånga och lätt att laga. Dessutom en fantastiskt god fisk att äta till både vardag och fest. Så beskriver kocken Tomas Lundgren braxen och iden.

– De är otroliga matfiskar som kan användas både till vardag och fest, säger han.

För att fler ska få upp ögonen för hur bra braxen och id passar till goda och hälsosamma måltider i storkök går det just nu att beställa en gratis provlåda.

Har du frågor eller vill veta mer – tveka inte att kontakta oss!

Relaterad läsning


hållbar Hälsosam vildfångad

Braxen – Nya produkter tajmar marknaden helt rätt

Under hösten har en rad nya produkter av den klimatsmarta fisken braxen lanserats på den svenska marknaden. Intresset och efterfrågan har varit långt mycket större än initiativtagarna vågat hoppas... Läs mer »

vildfångad

Skonsamma redskap när braxen och id fiskas i Östersjön

Det är inte vilka redskap som helst som används när braxen och id fiskas. Tvärtom pågår ett ständigt arbete inom projektet Baltic Fish, för att utveckla skonsamma redskap och... Läs mer »

Hälsosam vildfångad

Braxen som matfisk – en innovativ historia

Vill du äta god vildfångad fisk och samtidigt bidra till en bättre miljö? Då ska du äta braxen – en miljöhjälte med både historia och framtid. Läs mer »